Crunch vs mekik


Egzersizler icin her ne kadar Turkce kaynak bulabiliyor da olsam kesin bilgi elde etmek icin ingilizce arama yapmak benim daha cok isime geliyor. Hal boyle olunca egzersizlerin Ingilizce ve Turkce isimleri birbirine giriyor, kafalar karisiyor.
Crunch ve mekik ayni sey midir, sit-up bizim mekik hareketlerinin tam karsiligi midir, kac cesit crunch vardir diye dusunerek uzun sure harcadim. Her hareketin 4-5 farkli versiyonu varken sonuca ulasmak zaman aldi. 

Bazi kaynaklarda crunch ve mekik ayni seymis gibi okusam da genel olarak bakinca ikisi birbirinden biraz farkli seyler ve ikisinin de cok da faydali ve guvenli olmadigindan bahsediliyor. 
Crunch hareketi mekik cekmeye gore daha az zararli olsa da ikisini de surekli yapmanin omurlar arasi sivilara zarar verecegi yonunde gorusler var. Vucut gelistirme cilginlarina sorarsak da mekikten ziyade crunchi daha faydali goruyorlar. 
Ikisinin de fitik ve sakatliga yol actigi gorusunu goz ardi etmemeye calissam da benim icin Mayo Clinic saglik konusunda esas olcut ve onlara gore de crunch egzersiz programina dahil edilebilir fakat elleri ensede birlestirmek zararli olabilir. Guvenli crunch hareketinin yapilisini videoda gorebilirsin:


Okuduklarim aklimin bir kosesinde yer etmesine ragmen bicycle crunch, basic crunch ve side crunch 30 dakikalik karin calismamin kucuk de olsa hala bir parcasi. Eger yaparken herhangi bir rahatsizlik  hissediyorsan birakip karin icin alternatif hareketler bulmanin zamani gelmis olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Instagram

Pinterest

Iletisim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Twitter