30 Gunluk Plank Programi

Plank hareketi karin calismalarinin vazgecilmez bir parcasi. Plank'in en sevdigim yaniysa tum karni calistirirken ayni zamanda onbacak kaslarini ve ust kol kaslarini calistiriyor olmasi. Abdominal egzersizlerini maksimize etmeye buyuk katkisi olan plank hareketini dogru yapmak, istenilen etkiyi almak icin cok onemli. 


Dogru yapmak icin bu bilgiler isine yarayabilir;
1. Vucut formuna dikkat etmek: Plank kismen zor ve yorucu bir hareket oldugu icin belli bir sure sonra vucudun kontrolu,  bacaklarin ve karnin yere paralel tutulmasi zorlasiyor. Plankin etki ettigi tum kaslarin calistirilabilmesi icin vucudun yere inmesini engellemek cok onemli. Vucut sekline hareket boyunca odaklanmak, bukmemek gerekiyor. 
2. Kollarin pozisyonu: Istenmeyen boyun ve sirt incinmelerinden kacinmak ve hareketten tam verim alabilmek icin dirsekler tam omuz hizasinda olmali. Tum agirlik dirseklere verilmemeli.
3. Bacaklarin durusu: Ayaklarin cok ayrik tutulmamasina, yanyana durmasina ozen gosterilmeli. 
4. Kaslari hissetmek: Hareket boyunca karin ve bacak kaslarini sikmak ve gerilimi hissetmek gerekiyor. Yeni basliyorsan kendini fazla zorlamamalisin.



7 yorum:

  1. Bu uygulamayı günde 1 keremi yapacağız, yoksa birden fazla kez yapabilirmiyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnizca bu hareketi yapmak cok etkili olmayacaktir. Baska egzersiz programina (ornegin karin hareketlerine) ekleyerek yapiliyor genelde.

      Sil
  2. 5dk çok iddialı değil mi? :S
    imza: köfte öküz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iddiali sayilabilir ama mumkun. Program sifirdan baslayanlardan ziyade halihazirda spor yapan ve karin egzersizlerinin etkisini arttirmak isteyenler icin cok daha uygun.

      Sil
  3. Planki sadece zayıflar mi yapmalı yoksa kilolu olanlara da etkisi varmı ?

    YanıtlaSil
  4. Planki sadece zayıflar mi yapmalı yoksa kilolu olanlara da etkisi varmı ?

    YanıtlaSil
  5. Planki sadece zayıflar mi yapmalı yoksa kilolu olanlara da etkisi varmı ?

    YanıtlaSil

 

Instagram

Pinterest

Iletisim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Twitter