Kosucular Icin Yardimci Besinler

Kosucu demisken cok iddiali gibi geldi benim de kulagima evet, ama bana kalirsa haftada en az 4-5 kez kosan, bunu aliskanlik haline getirmis insana kosucu demek normal. 
Kosu gibi ciddi enerji ve efor isteyen bir ise girismissen ister istemez yeme oraninda artis oldugunu sen de fark edeceksin. Kosu oncesi ve sonrasinda faydali olacak yiyeceklerin bir kismi:

blog fit fitness beslenme tumblr meyve raspberry blog blueberry run runner running kosucu sporcu besinCilek, yabanmersini, ahududu: Kosu sonrasi bacaklarinda normalin ustu bir agri hissediyorsan sebebi kaslarinda olusan mikro yirtiklar olabilir. Bu meyveler C vitamini ve potasyum icerdikleri icin kaslarin kendini onarmalarina yardimci olur ve kosu sonrasi icin cok faydali.

Yagsiz kirmizi et: Protein bakimindan zengin oldugu kadar demir de iceren kirmizi et kosucularin karsilasabilecegi kronik yorgunluk icin de etkili. Vejeteryanlar icinse fasulye ve yesil yaprakli sebzeler alternatif olabilir.


Brokoli: Ayni sekilde brokoli de icerdigi C vitamini, potasyum, lif ve fitokimyasallarla kosucular icin cok onemli.

Az yagli yogurt: Kosmak ve spor kemik yogunlugunu arttirmaya yardimci olsa da kalsiyum, kemikler icin vazgecilmez. Kalsiyumun yanisira yogurt protein bakimindan zengin oldugu icin kas gelisimini de destekliyor.

tumblr blog fit kosu kosucu runner run running banana
Muz: Kosu oncesinde ve sonrasinda enerjiyi tavan yaptiran muz ayni zamanda yuksek potasyum icerdigi icin kan basincini da duzenlemeye yardimci.

Bunlarin yanisira haftada 3-5 kez yarim avuc badem, yesil cay, yumurta (haslanmis, sahanda cok da fark etmiyor), tam tahilli ekmek gibi bircok sey var. 
Fazla islemden gecirilmis besinlerden uzak durup yesil sebzelere ve dogal besinlere yonelmek yalnizca kosu icin degil gundelik hayatta da daha saglikli ve zinde hissetmenin onemli bir parcasi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Instagram

Pinterest

Iletisim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Twitter