2014 DILEKLERI/ KARARLARI

2013 nasil gecmis olursa olsun, 2014 hayatinin en koklu degisikliklerine imza attigin yili olsun. Bu yil kazanacagin beslenme ve spor aliskanliklari tum hayatini ve ruh halini olumlu etkileyebilir. Henuz boyle bir liste yapmadiysan, su an baslamanin tam zamani.
Coktan bir liste yaptiysan da bol para, mukemmel bir kariyer ve super bir iliski dileklerinin arasina bunlari da eklemek istersin belki.

1. Kilo vermek ya da almak: Bulundugun kilodan bir sekilde memnun degilsen yeni yil diyetisyene bir an once gitmek icin iyi bir bahane olabilir. Yeni yilda genel olarak hedeflenen ilk seylerden biri olsa da hala listelerde yeri var. Her sabah kalkip cok zayifliktan ya da fazla kilodan sikayet etmek yerine bir yerden baslamak cok daha iyi hissettirecek.

2. Sigarayi birakmak: Yeni yil listelerinin ikinci klisesi sigarayi birakmak, evet. 2014'un saglikli ve fit yasama adim attigin ilk yilin olacagini dusunursek, sigaranin burada yeri yok. 
Sigarayi birakacagima hic ihtimal vermedigim bir donemde kosarken cigerlerimin dayanamadigini fark edip birakma karari aldim. Cok istedigimden midir, artik sekiz yildir iyice sigaradan nefret etmeye basladigimdan midir bilmiyorum, fazla zorlanmadan biraktim. Azaltarak birakmayi daha once denemis ve basaramamistim. Herkeste farkli yontemler ise yaradigi icin kendine en uygununu bulup daha da ertelemeden birakmaya calisman saglikli bir hayata giris icin yapabilecegin en iyi sey olacak.

3. Stresten uzak durmak: Doktorlar bircok hastaligin onlenmesi icin surekli stresten uzak durmayi onerseler de bu cok zor bir sey. Insan zevkine strese girmiyor. 
Olumsuz karsiladigim durumlarda strese girince elimden bir sey gelip gelmedigini sorguluyorum, eger geliyorsa ise koyuluyorum, gelmiyorsa da dusunup stres yapmamin kimseye faydasi olmadigini kendime telkin edip sakinlesiyorum. Bircok durumda paniklemek, telas yapmak ya da strese girmek ne size ne de durumun cozulmesine fayda sagliyor. 

4. Spora baslamak/ devam etmek: Hala kendin icin bir egzersiz programi olusturmadiysan yeni yilda kendine yapacagin en guzel iyiliklerden biri bu olabilir. Spor salonuna yazilabilir ya da favori applicationim Nike Training Club egzersizlerine bir goz atabilirsin. Nerede ne zaman spor yaptigindan cok, ne siklikla yaptigin onemli. Yoga, pilates, fitness, kosu ya da baska bir sey, fark etmez. Hareket etmeye basladiginda devami gelecek.
Halihazirda spor yapan bir insansan bu yil spora ayirdigin sureyi uzatabilir ya da baska seyler deneyebilirsin. En fit yilin olacaksa gecen sene spor salonunda harcadigin zamandan daha fazlasi gerekecek bu yil.

5. Saglikli beslenmek: Spor yapmak, harekete gecmek, daha saglikli hissetmek saglikli beslenmeyle desteklendigi zaman anlam kazaniyor. Kiloyu kontrol altina almak, sigara aliskanligi, spor, kosu ve hatta stres gibi bircok sey beslenmeyle dogrudan ya da dolayli bir sekilde iliskili, birbirinden ayirmamak gerekir bana kalirsa. Saglikli beslenme onerileri icin buradan baslayabilirsin. 

Hepsi de yapmak icin efor ve zaman isteyen, zor olduklari icin surekli istenip de bir turlu yapilamayan seyler. Bu yilin 2013'ten bir farki olmali, bu fark yasin kac olursa olsun geri kalan hayatini etkileyebilir. Fit kalmaya ve saglikli yasamaya basladiginda hissedecegin huzur ve mutluluk bircok seyin sana hissettiremeyecegi seyler.

Bir kere basladiginda ve yapmaya dikkat ettiginde aliskanlik haline gelecek ve bir sure sonra yasam tarzina donusecek. 
Kolay degil, kolay olsa zevkli ve buyuk kararlar olmazlardi. 
Yapamayacagini dusundugunde senden once ayni kararlari alip uygulamis binlerce insani aklina getir. Kimse senden daha guclu oldugu icin basarmadi, yalnizca kararli olduklari icin basardilar.

Mutlu, saglikli ve fit yillar!

1 yorum:

  1. Hemen her gün sitenizi ziyaret ediyorum. Paylaşımlarınızı beğeniyorum.

    YanıtlaSil

 

Instagram

Pinterest

Iletisim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Twitter