Motivasyonu Canli Tutmanin Yollari

Kisin kosmayi sevsem de havanin beyin donduracak kadar soguk oldugu zamanlarda ne kadar istesem de kosuyu uzun tutamiyorum, birkac gun kosmaya ya da fitnessa ara verince de sonrasinda spor yapma istegim oncekine gore azalmis oluyor. Boyle durumlarda sirf canim istemiyor diye sporu bosvermek yerine motivasyonumu yuksek tutmak icin bazi yollara basvuruyorum.

1. Kosu arkadasi: Benim kadar sansliysan ve kosmaya senin kadar istekli bir arkadasin varsa kosu icin onunla sozlesmek vazgecme ihtimalini en aza indirecektir. Henuz yoksa en yakin arkadasina kosmanin faydalarindan bahsetmenin zamani gelmis demektir.
2. Spor salonunda arkadas edinmek: Gymde kardiyo ya da body calisirken baskasiyla beraber yapmak cok mumkun olmasa da salondayken sizi cesaretlendirecek arkadaslar edinmek cok ise yarayan bir yontem. Iyi anlastigini fark ettiklerinle sozlesip ayni gunde gyme gitmen de kosu arkadasi edinmek kadar etkili bir yontem.
3. Hedef belirlemek: Her iste oldugu gibi spor yaparken de hedef belirlemek en etkili yontemlerden. Bir sure hedefe uygun ilerleyince ve kendindeki degisiklikleri fark edince belirledigin programi yarida birakma istegin yok oluyor. Hedefini rakamlarla belirleyip not alirsan (verilecek kilo miktari, kilo verme suresi. kosu suresi. kosu mesafesi gibi) daha etkili olacaktir.
4. Etkili muzik secimi: Kosmaya yeni basladigimda telefonumdan Spotify'in rastgele kosu playlistlerinden dinliyordum. En hizli 1 km'mi hic beklemedigim anca Metallica - Enter Sandman calinca kat ettim. Ustelik kosarken farkinda bile degildim hizimin. Ayni sekilde sen de spor yaparken seni etkileyen ve motivasyonunu yukselten parcalari bulmayi deneyebilirsin. Bu sarkilar normalde hic dinlemedigin bir tarzda da olabilir. 
5. Onceki gece hazirlanmak: Uyumadan once giysi ve ayakkabi secip hazirlamak da cok etkili. Sabah gozunu acinca gorebilecegin bir yere koyabilirsin. Uyumadan once en son dusundugun sey ulasmak istedigin hedef olursa, sabah ilk gozunu actiginda aklina gelecek sey yine o olacaktir.
6. Kendini odullendirmek: Ufak tefek her egzersizden sonra kendini odullendirmen belli bir sure sonra o isi odul icin yapmaya itebilirsin seni, onun yerine hedefine ulastiginda kendini odullendirmek daha akillica. Normal kosu sureni uzatinca, hic ulasamadigin mesafeyi kat edince, hedefledigin egzersiz sayisina ulastiginda odullendirmek kendini iyi hissettirecektir.
7. Sabahlari uyanmaya zorlamak: Ilk birkac hafta sabah erken uyanmak iskence gibi hissettirse de amacindan sapmayip tembellik etmediginde biyolojik saatin her gun ayni saatte spora cikman icin seni uyandirmaya baslayacaktir. Erken kalkmak uyku aliskanligin ne olursa olsun, bir sure sonra sahane hissetmeni sagliyor. Kesin bilgi.
8. Harika bir kahvalti: Eger kahvalti aliskanligin varsa (ki yoksa kazanman gereken ilk aliskanliklardan) spordan sonra hazirlayacagin iyi ve saglikli bir kahvalti hem odul gibi gelecek hem de o gunku gorevini tamamlamis hissi verecektir.
9. Yeni giysiler: Her seferinde gerceklestirebilecegin bir yontem olmasa da aldigin yeni kiyafet ya da ayakkabi bir sureligine spor icin yeterli itici gucu veriyor.


Bershka mont ve tayt kosu icin ideal kumasa sahip. Taytla ilgili herhangi bir sorunum yok ama mont biraz teyzelerin terlemek icin giydigi sauna etkisi yaratan hisir hisir esofmanlar gibi oldugu icin istedigim etkiyi vermiyor. Ona ragmen giyince ustte cok guzel duruyor. 
Tisort anlasildigi gibi Nike, yalnizca spor yaparken degil kisa oldugu icin gunluk hayatta da gobegi acik olarak giyebiliyorum. 
Ayakkabi Nike Dual Fusion Run 3. Ilk aldigim kosu ayakkabim ve ayni zamanda spor yaparken kullanimi da cok rahat.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Instagram

Pinterest

Iletisim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Twitter