Spor salonuna gitmem sart mi?

Spor yapmak, fit olma hakki, insan turunu Fit Sapiens'e evrimlestirme luksu yalnizca zengin Homo Sapiens'lerin tekelinde degil. 
Sporla ilgili ortalama fikirlerin geneli gyme heba edilecek mini bir servet, kiyafete harcanmasi gereken para ve olmayan zaman ekseninde donuyor, yanlis yapiyor. Zaman konusu, senin hayatini duzene koyma bicimin ve sure yonetimine kalmis bir sey. Bana kalirsa spor yapmak, kosmak, saglikli beslenmek gibi konulara zaman ayiramamak tamamen bahane.  Bu sekilde yasamaya kesin karar vermis birisi icin sure sorunu olmayacaktir.
Spor salonuna gommen gereken paralara gelirsek, bunu yapmak zorunda degilsin. Salonda kullanman gereken aletler tabii ki var, hatta bi hoca esliginde calismak da cok faydali olacaktir. En olmadi sana yapacaklari programa ihtiyacin olabilir. Ama sunu kabullenmen gerekir ki, bunlarin disinda spor salonunun sana en buyuk faydasi para verdigin icin duzenli olarak gitme aliskanligi kazandirmasi. Bu duzeni kendin oturtabilirsen, gyme gitmeden de spor yapip daha saglikli ve fit olabilirsin. 
Daha once hic spor yapmadiysan once kendi kendine (dogru oldugundan emin olarak) spora baslayabilir, sonrasinda 'ben ciddi ciddi devam edicem bu spora ya' diyip karar verirsen, uygun bi gyme kaydolabilirsin. 'Ona para mi vericem bi de ya' diyorsan (ki diyebilirsin) evde yapmaya devam edebilirsin. Asiri kasli fitness salonu sahiplerini kizdirmiyorumdur umarim. 

Kiyafet konusunda da kosu kiyafetleriyle ilgili konusurken fikrimi belirtmistim. Pamuklu olmayan, rahat kiyafetlerle spor yapman mumkun. Sahane kiyafetler yaptigin sporun verimini arttirmayacak. Olay kiyafet ya da salon degil, bunu kabullenmek lazim.
'Spora her ay verecek 200 lirasi olmayanlar sagliksiz, sisman ve lopcuk lopcuk gezecek' diye bir sey yok. Sokaga cikip kosmak bedava nasilsa. Yeni baslayanlar icin egzersizleri googlelamak bedava, en guzeli de Nike Training Club applicationi bedava. 
NTC uygulamasinin en guzel yani tum egzersiz programlarinin birkac aksesuar esliginde evde yapilabiliyor olmasi. Mat, direnc ipi, saglik topu gibi birkac basit aleti almak salona verecegin para yaninda devede kulak tabii. Hatta cogunda ihtiyacin olan tek sey sadece mat.
Cok akilli telefonunun en fazla ise yarayacagi zaman bu olabilir. Elindeki teknolojiden pozitif fayda saglamaman icin hicbir sebep yok. Tek yapman gereken zamanini akilli kullanip sporu hayatinin bi parcasi haline getirmek. Sonrasinda ver elini karin kaslari, merhaba plaj bacaklari. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Instagram

Pinterest

Iletisim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Twitter