Kisin kosarken ne giymeliyim?

Ben bahari bekleyeyim en iyisi. Kisin kosulur mu hic?

Kosulur.
Sporu, yorulma ve terlemeyi iskence olarak gormeyi biraktigini varsayarak soyluyorum, sicak yerine serin veya soguk havalarda kosmak bana gore daha keyifli ve rahat. Benim gibi hareket etmeye baslar baslamaz terleyen bi yapin varsa, serin havada kosmayi sen de daha cok seveceksin. Baslangic egzersizlerinden ve birkac dakikalik bir yuruyusten sonra isinmaya baslayacaksin nasilsa, usumen ya da soguktan buz kalibina donusmen gibi bir sey soz konusu degil. Yapman gereken tek sey isindiginda isini sabit tutup seni usutmeyecek ve terini vucudundan uzak tutacak kiyafetler giymek. Bir kat cok kalin sweatshirt giymektense birkac kat ince ve kosuya uygun giysiler giymen gerekecek.
nike running clothes kosu kiyafetleri shoes ayakkabi kis yagmur1. Tisort: En alt kat olarak pamuk icermeyen sentetik ve dar bir tisort giyersen vucut isini sabit tutar, sogumani engeller ve cok daha rahat kosmani saglar. Terini vucudundan uzak tutar, ust katmanlara giydigin kiyafetlere kadar su icinde kalmazsin.
2. Sweatshirt: Bu kati giymek zorunda degilsin aslinda, havanin sogukluguna bagli. Kalin ve yumusak bir sweat yeterli olacaktir. Fazla gelirse ince antrenman ustleri de isini gorur. Bunun icin Nike'in dri-fit ya da Adidas'in climacool serisine ait fermuarli ustler ya da sweatler bulabilirsin. Evdeki herhangi bir rahat giysin de olur, cok da onemli degil bana kalirsa.
3. Ruzgarlik: Ruzgar kesen ince bir mont cok faydali olacaktir. Kalin bir montla kosman cok zor, hem ince hem de hafif oldugu icin windbreakerlarla kosmak cok rahat. Kar yagarken ya da o kadar soguk havalarda  da kosmayi istiyorsan Nike Storm Fit serisine de bir goz atmanda fayda var.
Ustune kat kat giyinmis olabilirsin ama altina tek bir kat yeterli olacaktir. Yine tisortun gibi bacaklarini saran sentetik bir tayt kosmak icin ideal. Yani simdi 25 yasinda saglikli bir Turk erkegi sahilde taytla kosabilir, hatta gorsem spor yaptigi icin takdir edip kendi icimde pozitif duygular beslerim. Ama taytla kosmak isteyecek erkek sayisinin bir elin parmaklarini gecmeyecegini dusunuyorum uzulerek. Tamam esofman ya da fazla soguk degilse sort da olur. Cok pamuklu olmadigi surece rahat kosarsin.
fit fitness spor kosu blog nike run running

Havanin ciddi soguk oldugu gunlerde bazi aksesuarlara ihtiyacin olabilir. 

Bas ve boyun: Cok soguk havada burundan nefes alip agizdan verince insan burun direginin sizladigini, az daha zorlasa dusecegini hissedebiliyor. Sarip oyle nefes almak cok daha kolay. Bunun icin Buff'lardan alip kullanabilirsin, cok amacli oldugu icin baska islere de yarayacaktir. Nike'in bazi kosu giysilerinde de agizlik bulunuyor.
Boyundan soguk girmesi insani ciddi anlamda usuttugu icin boyunluga da ihtiyacin olabilir.Bas ve kulaklarin icin bere ya da yalnizca kulaklarini korumak istersen kulaklik kullanabilirsin.
Normalde ruzgarli ve soguk havalarda zaten catlayan dudaklar kosarken daha kolay catlayip insanin canini acitabiliyor, dudak koruyucu gerekebilir.
Eller: E yani evet elleri korumak icin eldivenden baska alternatifim yok ama esas belirtmem gereken bazen onun da yetmeyebilecegi. Yogun nemlendiricili bir krem surmen iyi olur. Kosudan sonra ellerinin cayir cayir yanmasi cok cirkin bi his.

Cok seye ihtiyacin varmis gibi anlatmis olabilirim, daha bunun ayakkabisi, corabi, kizsan sutyeni falan var. Ama hicbirini tek tek alip bir tisorte 150 lira vermeni kimse beklemiyor. Aslina bakarsan seni bunlar kosturmayacak. Istiyorsan zaten hepsini tamamlamayi beklemeyeceksin. Bu yazdiklarim yalnizca daha konforlu kosmana yardimci olacak ve kosmamak icin uretecegin bircok bahaneyi engelleyecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Instagram

Pinterest

Iletisim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Twitter