Nerede kosabilirim?

Istanbul'da nerede kosulur ki? Millet tip tip bakmaz mi? Napiyor bu degisik demez mi?

Demezler.

Insanlar bizim dusundugumuz kadar bizi onemsemiyorlar. Ustelik kosarak, aslinda herkesin yapmasi gereken bir seyi yapiyoruz. Tuhaf olan senin yapman degil, onlarin yapmamasi. Ayni sokak ya da caddede birkac kez kostuguna denk gelirlerse alisacaklardir zaten. Kim bilir belki de kosmak isteyip de aradigi cesareti bulamayan bir komsunu da bu sekilde cesaretlendirmis olursun.
Eger insanlarin yadirgayacagini dusunuyorsan ilk once sabahlari kosmaya baslaman kendini daha rahat hissetmeni saglayacak. Sabahlari sokaklar daha da bos olacagi icin 'Bana mi bakti o? Ne dedi yaa?' diye dusunme oranin da azalacak.
Bunun icin piste, parka ya da ormana ihtiyacin yok. Evet evinin yakinlarinda park varsa ya da sahile yakin oturuyorsan daha sanslisin ama bunlarin olmamasi kosmamak icin bahane degil. Sokaklarda kosmak da yeterince eglenceli. Vaktim olmadiginda ya da o gun halsiz gibi hissettigimde sahile inmek yerine oturdugum caddede kosmak bazen kendimi cok daha iyi hissettiriyor. Acele ede ede ise gitmeye calisan insanlarin arasindan gamsiz gibi kosarak gecmek ilk gunler tuhaf geliyor insana, sonradan alisiyorsun. Vakit acisindan sana pek de inandirici gelmeyecek bir teorim var ama denedim ve %100 calisiyor. Cidden. O gunku programin ne kadar yogunsa, araya baska ugraslar sikistirman o kadar kolay oluyor. Tum gun bos olunca insana bi tembellik geliyor malum, ama yogunken daha kontrollu oluyorsun ve vaktini daha iyi kullanabiliyorsun. Yani spora ya da kosuya hic olmadi yarim saat ayirabilirsin. Yarim saat az uyuyabilirsin. Inan cok da buyuk bir fedakarlik degil.


Hem yogun bir gune baslamadan once kisa sureli bir kosu dusundugun gibi yormayacak seni, aksine kutsal endorfin sayesinde uykun acilacak, daha canli ve zinde baslayacaksin gune. Full makyaj ve guleryuzle uyanmis reklam karakterleri gibi dans ederek cikacaksin evden.

Alt tarafi gunluk bir saatini ya da yarim saatini ayiracagin bir sey ruhsal ve fiziksel olarak sana kendini hic olmadigin kadar enerjik ve pozitif hissettirecek, bundan mahrum kalmanin pek de mantikli bir yani yok. Cok onemli bir sebebi de olabilir, tamamen sebepsiz de olabilir kosman. Eger bir sebep ariyorsan ve bulamamissan yardimci olabilirim. Soyle ki:
1. Sevgilinden ayrildin. Cok mutsuzsun, kafani mesgul etmen lazim.
2. Surekli ise/ derse gec kaliyorsun. Patronla/ hocalarla iyice papaz oldun. Uyku sorununu halletmen lazim.
3. Cok bos vaktin var, kendine mesgale ariyorsun.
4. Sigara cigerlerini o kadar mahvetmis ki merdiven cikarken 3 basamakta bir kamp kurup dinleniyorsun.
5. Gayet saglikli besleniyorsun, spora pek ihtiyacin yok ama yine de biraz hareket etmek istiyorsun.
6. Yaslanmaktan korkuyorsun, belirtilerini gormekten cekiniyorsun, o yuzden gozalti kremleri disinda ekstra bir aktiviteye ihtiyacin var.
7. Twitter ve Facebook iletilerinde duzenli olarak kasli erkeklerden bahsediyorsun. Kasli erkek hayaline bir adim daha yaklasmak icin sportmen bir kisiligin olmasi gerektigine karar verdin.
8. Fit olmayi, saglikli beslenmeyi, duzenli yasamayi hayat tarzin yapmayi amacliyorsun, bir yerden baslaman lazim.
9. Vucudun sekle girsin, ozellikle yaz gelmeden bacaklarin Victoria's Secret melekleri kadar ince ve kasli dursun.
10. Kilo versen iyi olur. Gobegine eskisi kadar sevgi beslemiyorsun.
11. Bir sekilde mutsuzsun, mutlu olmak, hayata en az Pollyanna kadar pozitif bakmak istiyorsun.

Lutfen kos.
Kapidan ilk atimi atana kadar zor gelecek, sonrasi cocukken yapmayi en sevdigimiz seylerden biri zaten, cok basit. Yalniz cocuklugundaki gibi bagirarak kosman hos karsilanmayabilir, soyleyeyim.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Instagram

Pinterest

Iletisim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Twitter