Karli Havalarda Kosmak Icin Ne Giymeliyim?


"Soguk Havalarda Kosarken Ne Giymeliyim?" postunu yazarken bir kisin bu kadar sert gececegini, evin icinde bile isinmanin zorlasacagini hesaba katmamistim. Yagmurlu, ruzgarli ve karli havada yine ayni sekilde birkac farkli kat giysi giymen, elini, yuzunu ve kulaklarini koruman gerekecek. Bu konuda pek bir bilgin yoksa eski yazima bir goz atmanda fayda var.

Kar yagmasi, sogugun dayanilmaz olmasi kosmaya tabii ki engel degil. Kosuya basladiktan kisa bir sure sonra vucut isiniyor, bunun olmasi icin de hava kosullarina en uygun giysileri secmis olmalisin.

Artik gunluk kadin kiyafetleri satan hazir giyim markalari bile kosu ya da fitness icin giysiler uretmeye basladi. Normal sartlarda belki giyilebilen bu giysilere bu kadar soguk havalarda guvenmek pek de mumkun degil. Turkiye'de kosu giysisi alabilecegimiz cok fazla marka hala yok. Elimizde sunlar var:

Nike Shield Serisi: Bu seri, Nike'in en zor hava kosullarina yonelik ekipmanlarindan olusuyor. Bunlar vucut sicakligini koruyan, nefes alan, yagmur ve sogugu gecirmeyen giysiler ve ayakkabilar. 
Nike Air Zoom Structure 18, the Nike Free 5.0, the Nike LunarGlide 6 ve Nike Air Zoom Pegasus 31 ayni havalar icin bu seriye dahil edilerek gelistirildi. 
Ayni zamanda karanlikta gorulmeyi saglamasi icin hepsinin uzerinde reflektor bulunuyor.

Nike Aeroloft: Hem mont hem de yelek olarak bulabilecegin aeroloftlar kosarken yeterli sicakligi sagliyor ve ruzgari tamamen kesiyor.
Kisin kotu havalarda kullanabilecegin gibi baharda da serin havalarda tercih edebilirsin.

Nike Storm-FIT Serisi: Yalnizca kosu degil acik havada yapilan bircok spor icin bu seri altinda giysiler uretiliyor. Storm-FIT' lerin esas onceligi kullaniciyi yagmurdan ve ruzgardan korumak. Ruzgarlik tercihin icin Storm-FIT uygun olabilir.

Nike Elements Serisi: Dri-fit urunleriyle her turlu hava kosulu icin uygun ic giysilerini (Uzun ve kisa kollu tisortler, sweatshirtler, taytlar) Nike'in bu serisinde bulabilirsin. 

Decathlon'larda bulabilecegin Kalenji'nin giysileri kosu icin sahane.  Urunleri sicak havalar ve soguk havalar icin olarak ikiye ayrilmis. Soguk havalar icin ihtiyacin olabilecek tum giysileri, ayakkabi ve aksesuarlari bulabilirsin. Ustelik fiyatlari da Nike'a gore daha uygun.

Nike kosu icin gozalici ekipmanlar uretse ve hepsinde aklim kalsa da Kalenji'nin yalnizca kosu urunlerine yonelik calisan bir marka olmasi daha cok guven veriyor. Ustelik Kalenji patentli kosu giysilerinin bir kismiyla odul de almis.

Kullandigim Nike kosu ayakkabilarindansa Kalenji'den cok daha ucuza aldigim ayakkabiyla kosmak benim icin daha rahat. Giysi olarak hala Nike'tan tamamen vazgecip Kalenji'nin cok fazla urununu kullanmamis da olsam yeni alisveris yapacaksan gidip bakmani tavsiye edebilirim. 

1 yorum:

  1. Spor yaparak hem zinde kalabilir hem de fazla kilolarımızdan kurtulabiliriz. Tempolu koşmakve yürümek yakacağımız kalori miktarını arttıracağı gibi daha uzun mesafeler kat etmemizde de bize artı fayda sağlayacaktır.

    YanıtlaSil

 

Instagram

Pinterest

Iletisim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Twitter